(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jemný chléb bez pekárny
![Jemný chléb bez pekárny](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090204/13/j37407.jpg)
Potřebné ingredience
1000 g hladké mouky, 50 g droždí, 3 lžičky soli, 3-4 lžičky kmínu, vlažná voda (asi 1/2 litru - dle potřeby), tuk na vymazání zapékací mísy
Postup přípravy
Mouku nasypeme do zadělávací mísy, přidáme sůl, kmín, v prostech rozdrobené droždí, rpomícháme vařečkou a zalijeme vlažnou vodou. Těsto uhněteme, aby nám vzniklo tužší těsto. Zakryjem utěrkou a na teplém místě necháme asi 1 hodinu kynout. Potom dáme těsto do vymazané a vysypané misky (já používám oválnou, může být i kulatá nebo můžeme upéct v remosce) a rukou vytvarujeme bochánek, lehce poprášíme moukou a necháme ještě 1/4 hodiny odpočinout. Pečeme asi na 220 stupňů 30 minut a pak stáhneme teplotu na 170 stupňů a ještě dalších 30 minut pečeme. Celkově pečeme 1 hodinu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100607/20/b173032-1275936377.jpg)
Matuka
(upraveno)
4. 6. 2009, 23:22
Vyzera dobre ja tiez radsej peciem v rure ako v pekarnicke.Ale miesim a necham vykysnut v pekarnicke.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)